Vad innebär jobbet som Rekryterare & Onboarder?

Christina jobbar idag som Rekryterare och Onboarder på Releasy. Med sina 20 år på företaget har hon en gedigen erfarenhet av branschen och expert på att hitta de bästa talangerna!

Hur hamnade du på Releasy?
Jag började på Releasy som Teamledare, en roll som innebar direkt personalansvar och att se till att min grupp levererade mot uppsatta mål. I rollen hade jag även hand om rekryteringar, vilket på sikt har kommit att bli ett av mina största ansvarsområden. Idag arbetar jag som Rekryterare/Onboarder.

Vad innebär din nuvarande roll?
Som Rekryterare/Onboarder är min främsta uppgift är att hitta nya stjärnor till våra kontor i Borlänge samt välkomna, introducera och följa upp våra nyanställda medarbetare. I min roll som Rekryterare driver jag hela rekryteringsprocessen, från utformning av till det sista och roligaste steget, anställning. För mig är det viktigt att kunna säkerställa och upprätthålla en mycket god kandidatupplevelse under hela processen. Som Onboarder säkerställer jag att nyanställdas första tid hos oss blir så bra som möjligt, bla genom trivselhöjande åtgärder och uppföljningsträffar med nya utbildningsgrupper.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa med mitt jobb är att jag träffar många människor och får följa deras utvecklingsresa – redan från första urvalet. Det är fantastiskt kul att se hur en medarbetare kan vara ganska grön på kundtjänst i början, att den kanske inte har så mycket erfarenhet, men att det finns ett driv. Att sedan få följa personens utveckling framåt, det tycker jag är häftigt!

Vi ger medarbetare rätt förutsättningar och coachar dem framåt i sin utveckling. Att få vara med och se allt arbete som ligger bakom och vad det får för effekt – Det är den största drivkraften för mig.

Många av våra Kundtjänstmedarbetare vill även på sikt ha en roll som Teamledare eller Utbildare. Det är fantastiskt kul att så många vill växa och göra karriär hos oss.
 
Varför tycker du att man ska jobba på Releasy?
Om man vill vara en del av ett företag som jobbar med stora och väletablerade varumärken, då tycker jag att man ska söka till Releasy. Här får man jobba med kundservice utöver det vanliga. Om man dessutom vill vara en del av ett framgångsrikt gäng som värnar om kvalitet, teamkänsla och arbetsglädje, då är Releasy helt rätt plats att jobba på!

Här bryr vi oss om våra anställda. Trots att vi är över 1000 medarbetare idag så finns det en familjekänsla där vi stöttar varandra och hjälps åt. Personalen är fantastisk, ger en klapp på axeln och ser varandra i gruppen.

Finns det någon speciell händelse som du skulle vilja dela med dig av som du minns lite extra?
Det måste nog vara i samband med att vi fick nya lokaler, när vi växte så snabbt under en kort tid. Då hade vi massrekrytering under några månader och anställde 60 medarbetare på bara ett kvartal. Det har varit superhäftigt att få vara med på den här resan, att gå från en tom lokal med inga bord och stolar till att få en verksamhet på plats. I samma veva startade vi även ett nytt samarbete med en ny kund, så det var mycket på en och samma gång. Vi hade aldrig klarat det om vi inte gjorde det tillsammans. Jag är så glad att jag har fått den här erfarenheten med mig och att det hela tiden kommer nya resor i takt med vår expansion.

Stories

Att utvecklas och göra karriär med bara gymnasieutbildning

Läs mer

Läs om Gabriels fantastiska karriärresa på Releasy!

Läs mer

Från Kundservicemedarbetare till Gruppchef

Läs mer

Vad innebär jobbet som Rekryterare & Onboarder?

Läs mer