Möt Hanna, HR Chef på ReleasyHanna Owe arbetar som HR Chef på huvudkontoret hos Releasy, en roll som innebär ett helhetsansvar för HR & Lön-avdelningen och dess planerade aktiviteter.

Vad jobbar HR-avdelningen med och hur många ingår i ditt team?
HR är vår personalavdelning och står för Human Resources. Idag är vi fem personer i teamet.

Kortfattat omfattar vårt arbete att säkerställa personalens välmående och utveckling, så att alla kan prestera så bra som möjligt. Det handlar bland annat om att säkerställa att personalen har rätt verktyg och system, men även att stötta personalen på flera olika nivåer. Vi har ett väldigt brett arbetsområde och mycket tid går åt till att stötta chefer, förbättra ledarskapet och att arbeta med medarbetarengagemang. Men vi arbetar också med att utveckla välfungerade processer inom rekrytering, onboarding, offboarding och att se till att vi följer de regler och lagar som regleras av arbetsrätten. Sedan ingår även arbetsuppgifter inom lön, kompetensutveckling och utbildningar. 

Hur ser en vanlig dag ut?
Eftersom vi har ett så brett arbetsområde så är ingen dag lik den andra. Ena dagen kan jag fokusera på att stötta chefer, medan jag nästa dag håller i en utbildning. Det känns både utmanande och utvecklande att ha ett jobb med så pass mycket variation.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det jag uppskattar mest med min roll är att jag träffar och har kontakt med så många olika människor i organisationen. Rollen är väldigt verksamhetsnära. Sedan har jag stor möjlighet till att påverka och bidra till positiva förbättringar, vilket egentligen gäller alla roller i organisationen. Vi har väldigt högt i tak. Sedan har jag såklart också ett fantastiskt team i ryggen.

Varför tycker du att man ska jobba på Releasy?
För mig är Releasy en rolig arbetsplats som präglas av kamratskap, trygghet och utveckling. Oavsett om man jobbar på huvudkontoret eller som kundtjänstmedarbetare på någon utav våra andra orter så finns det stor möjlighet till att påverka. På Releasy händer det alltid mycket och vi arbetar för att hela tiden vara lyhörda inför organisationens önskemål och utmaningar.  

Jag är stolt över att vi bryr oss om våra medarbetare och att vi arbetar aktivt med personalfrågor för att vara en attraktiv arbetsgivare. Något som jag tycker är unikt för oss som bolag är att det finns väldigt stora karriärmöjligheter – att växa och utvecklas inom bolaget. Majoriteten av alla ledande roller har själva påbörjat sin karriär på golvet.

Stories

Att utvecklas och göra karriär med bara gymnasieutbildning

Läs mer

Läs om Gabriels fantastiska karriärresa på Releasy!

Läs mer

Daniel och hans resa till Utbildare på Releasy

Läs mer

Från Kundservicemedarbetare till Gruppchef

Läs mer

Helenas resa till Team Leader på bara ett år i Barcelona

Läs mer