Helenas resa till Team Leader på bara ett år i Barcelona

Hur kommer det sig att du blev befordrad till Teamledare så snabbt?
Jag är väldigt driven som person och tycker om att coacha, hjälpa och utveckla andra. Sedan har jag även arbetslivserfarenhet av ledarskap sedan tidigare, då jag har arbetat som arbetsledare på Max samt varit Platschef på Espresso House.

Vad är din nuvarande roll och vad innebär den?
Idag arbetar jag som Gruppchef, vilket är en roll som vi kallar för Team Leader. Det innebär att jag har personal-, leverans- och uppföljningsansvar. Jag arbetar även med att coacha och utveckla medarbetarna samt finns där som stöd för att vi ska nå alla våra uppsatta mål.

Hur är det att börja arbeta i Barcelona?
När jag sökte tjänsten i Barcelona, så var jag bosatt i Sverige. Hela processen med att flytta gick väldigt snabbt. Det som är speciellt med att arbeta i Spanien är att man behöver arbetstillstånd, ett spanskt personnummer och ett spanskt bankkonto. Det är väldigt mycket som behöver ordnas, som man själv kanske inte vet. Det är därför tryggt att Releasy som arbetsgivare hjälper till med alla papper. I introduktionen får våra medarbetare även annan viktig information, exempelvis vad som gäller om man behöver besöka sjukhus.

Vad det gäller gruppdynamiken på kontoret, så tycker jag att man kommer kollegorna mycket närmre. Alla går igenom samma saker – nytt boende, långt borta från familjen osv. Här har vi en stark gemenskap och man blir som en egen liten familj. Det är en extremt trevlig atmosfär på kontoret, vilket är en effekt av bra personal och bra lokaler som ligger bara ett stenkast från havet.
 
Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa med mitt jobb är kollegorna. Jag tycker att det är kul att jobba med många olika typer av människor och att anpassa mitt ledarskap därefter. Sedan uppskattar jag utvecklingsmöjligheterna på Releasy, både för egen del och för andra.

Varför tycker du att man ska jobba på Releasy i Barcelona?
Om man vill utmana sig själv och testa bo i ett annat land, så tycker jag att man ska jobba hos oss. Här är vi som en familj som har roligt både på och utanför jobbet. Vi är ett härligt gäng helt enkelt. Sedan finns det många utmanande projekt och varierande arbetsuppgifter. Den ena dagen är inte den andra lik.

Stories

Att utvecklas och göra karriär med bara gymnasieutbildning

Läs mer

Läs om Gabriels fantastiska karriärresa på Releasy!

Läs mer

Daniel och hans resa till Utbildare på Releasy

Läs mer

Från Kundservicemedarbetare till Gruppchef

Läs mer

Helenas resa till Team Leader på bara ett år i Barcelona

Läs mer